perjantai 8. joulukuuta 2017

LUUKKU 7 & 8: SUOMENHEVOSET KAUTTA AIKOJEN

 
Pahoittelut että näiden päivien luukut on sisällytetty yhteen luukkuun! Ja tämä luukkukin ilmestyi poikkeuksellisen myöhään...

Tänään jatketaan vielä itsenäisyyspäiväteemalla, nimittäin tänään katsotaan mitä suomenhevosia tallissa onkaan vuosien saatossa asunut ;).
Suomenhevonen on ollut yksi tallini kasvatusroduista oikeastaan aina. Suomenhevosia löytyy siis PR-tallin historiasta useampia ;) Yritin laittaa hevoset järjestykseen niin, että aloitan siitä joka tuli ensin ja lopetan uusimpaan. En kuitenkaan ole ihan varma tulojärjestyksestä, joten voi olla että järjestys ei ole kovin tarkka.
 
 
Reissumies "Sälli"
suomenhevosori
tallissa 2013 -2015 (?)
 
Sälli oli ensimmäinen koskaan ostamani hevonen, lelukaupasta ostettu. Sälli oli myös tallini ensimmäinen suomenhevonen, ja luonteeltaan todella epätyypillinen suokki. Se oli tosi arka ja säikky ja se hyppäsi hyvin. Sälli toimi aina kaverini ratsuna ja olikin usein ylläpidossa. Vuonna 2015 jätin Sällin pois käytöstä kun uudistin tallini asukaskuntaa, ja jossain vaiheessa Sälli taisi mennä niin huonoon kuntoon että joutui roskiin.
 
 

 
Pitkätossu "Peppi"
suomenhevostamma
tallissa 2013-2015
 
Peppi on sellainen hevonen jonka haluaisin vieläkin olevan tallissa, ihan maskottina vain. En vain enää tiedä missä tämä on, mutta myyty sitä ei ainakaan ole. Peppi oli 3v hieman arka mutta kiltti tamma. Sitä ratsukouluttelin ja loppujen lopuksi tämäkin taisi olla hyvä estehevonen. Peppi oli myös Sällin tyttöystävä ;D
 
 
 
Isin-Tyttö "Typy"
suomenhevostamma
tallissa 2014 - 2015
 
Typyä voisi nimittää tallini ensimmäiseksi siitostammaksi, joskin se sai vain yhden varsan. Etenkin Typyn nimestä huomaa ettei nimen keksimistaitoni olleet kovinkaan hyvät tuolloin... Typy oli ehdottomasti maastomopo, se ei osannut juurikaan mitään enkä sillä kovinkaan tainnut hypätä tai mennä kouluakaan. Ostin Typyn joskus kirpputorilta, ja siellä samaisella kirpputorilla sen myinkin.
 
 
PR Typyn Taika "Taika"
suomenhevostamma
tallissa 2014-2015
 
Taika olikin ensimmäisiä kasvattejani. Taikan sisällä oli täytevanun lisäksi mm. vaahtomuovisilppua ja koiran karvoja... Oli oikea kuningasidea tunkea edellisen koiramme karvoja hevoseen täytteeksi, ja sitten olikin kiva kun ne karvat puskivat jotenkin läpi kankaasta. Ja kaikki koirat olivat aina Taikan kimpussa juurikin näiden karvojen takia. Taikan kanssa treenailimme ratsujuttuja varovasti ja se olikin yksi lemppareistani. Taikankaan kohtalo ei ole tiedossa, oisiko roskissa sekin :(
 

 
 
 
 
 
"Kloppi"
suomenhevosruuna
tallissa n. 2015
 
Kloppi oli suomenhevosruuna jonka nimesin silloisen lempihevoseni Klopin mukaan. Kuvassa näkyykin sen parhaan kaverin, täysiveritamma Iidan turpa. Iida oli samanlainen kuin Kloppi, mutta erivärinen. Kloppi oli kanssa aika maastoilupolle, ei se oikein mitään tainnut osata. Kloppi myytiin samoihin aikoihin kun Typykin.
 


Destenyn Tuulenkantaja "Kamu"
suomenhevostamma
tallissa 2015 - 2017
 
Kamu tuli mulle ylläpitoon kesällä 2015 ja omaksi sen ostin kai samana vuonna myöhemmin. Kamu oli oikein osaava hevonen jonka kanssa kisattiinkin joissain kisoissa. Tähän tammaan loppui vaan into vaikka aivan ihana olikin, ja onkin tällä hetkellä kaverillani ylläpidossa. Kamu todennäköisesti jää kaverilleni jos hän vaan sen ostaa, ei siis näillä näkymin ole enää tulossa takaisin.
 


 
Rajaportin Minnetonka "Manta"
suomenhevostamma
tallissa 2015 -->
 
Manta on tallin siitostamma, jolla on tällä hetkellä kaksi varsaa. Tein ja nimesin Mantan edellisen koiramme Mantan mukaan. Manta on aikalailla vanhimpia tämänhetkisiä asukkejani, eikä ole täältä lähdössä mihinkään. Mantasta voi lukea enemmän edellisistä luukuista.
 
(kuvan ruskea hevonen)
Villisilmä Vauhkomieli "Vauhkis"
suomenhevosori
tallissa 2016-2017
 
Vauhkis, meidän upea tukkajumala orimme, ehti asua tallissani vajaan vuoden. Mineten ja Mikadon isä, hyvin koulutettu Vauhkis toimi we- ja kouluhevosena. Innostuksen loputtua tämä polle siirtyi siskoni omistukseen (aikaisemmin oli puoliomistuksessa minulla) ja lopulta valitettavasti kaappiponiksi. Nytkään en ole ihan varma onko Vauhkis vielä kaappiponina vai onko se myyty :D
 

 
PR Minette "Minette"
suomenhevostamma
tallissa 2017 --->
 
Minette on Mantan  varsa, joka syntyi alkuvuodesta 2017. Tein siitä ensin varsaversion (alempi kuva) ja sitten toukokuussa aikuisversion (ylempi kuva). Minetteä kouluttelen hiljalleen eteenpäin, ja tavoitteena onkin vuonna 2018 startata jo kisoissa. Minette asuu vielä tallissa ja hänestä voikin myös lukea enemmän edellisistä postauksista.


 
PR Mikado
suomenhevosori
tallissa 2017 --->
 
Mikado on ensimmäinen suokkiorikasvattini. Haaveissa olisi että tästä tulisi yhtä upea, tai jopa upeampi kuin isänsä Vauhkis! Mikadoa opetetaan hiljakseen eteenpäin, ja aikuisversiokin olisi ensi vuonna tarkoitus tehdä ;). Mikado asuu siis vielä tallissa ja hänen tiedot löytyy edellisestä postauksesta.
 
- Senu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti